Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt vid 1000:- / Snabb leverans / Betala tryggt och säkert med Klarna

Pavo RiseBran 20kg

  • 689 kr
I lager.
Dela
Lagersaldo: 1
Leverantör: Pavo

TOPPING FÖR EN VÄLTRÄNAD OCH UTHÅLLIG HÄST

Pavo RiceBran är en naturlig och koncentrerad energikälla med ett  högt innehåll av långsam energi. Det innebär att energin kommer att  frigöras I kroppen under en lång tid, så att din häst inte blir het  eller oberäknelig.

Pavo RiceBran har ett högt innehåll av långsam energi vilket innebär  att din häst kommer att ha mycket energi men utan att bli het eller  oberäknelig. Pavo RiceBran är inte bara rik på energi utan har också ett  högt proteininnehåll, det är det perfekta fodret för att göra din häst  uthållig, vältränad med en kropp i god kondition.

Var kommer energin ifrån? 

Den huvudsakliga källan av långsam energi i Pavo RiceBran är det höga  innehållet av olja och stärkelse. Du kanske undrar hur stärkelse bidrar  till långsam energi när stärkelse normalt är känt för frigöras som  snabb energi (som en topp – hög mängd under en kort tid). Låt oss  förklara!

 

Stärkelse är i grunden en kedja av många, sammanlänkade,  glukosmolekyler. Stärkelse som kommer från spannmål är länkade på ett  annat sätt jämfört med stärkelse som kommer från riskli, därför bryts  stärkelsen ner på olika sätt. Spannmålsstärkelse bryts normalt ner  snabbt vilket resulterar i en topp av glukos i blodet. Denna topp av  glukos leder till höga mängder, och direkt tillgänglig energi, som vi  kallar för snabb energi. Pavo RiceBran bryts i stället ner gradvis. Den  gradvisa nedbrytningen leder till en långsammare och stadigare  frisättning av glukos vilket vi brukar kalla för långsam energi. På  grund av den långsamma och gradvisa frisättningen av glukos (energi) är  Pavo RiceBrans glykemiska index lågt. Det glykemiska indexet anger i  vilken utsträckning kolhydraterna (socker och stärkelse) i en produkt  påverkar glukosen i blodet.

Mer om Pavo RiceBran 

Det finns fler fördelar med att fodra med Pavo RiceBran. Den höga  nivån av olja ger en snygg och skinande päls. Eftersom riskli är produkt  som är väldigt rik på olja så är det viktigt att den stabiliserad för  att undvika att den härsknar. Pavo RiceBran är stabiliserad genom en  upphettningsprocess, till skillnad från många andra riskliprodukter som  stabiliseras genom att tillsätta kemiska antioxidanter. Alltså, Pavo  RiceBran är 100 % naturlig (inga tillsatser). Dessutom, Pavo RiceBran  innehåller potenta antioxidanter och en naturlig vitamin E-källa, vilka  stöder den allmänna hälsan och muskelfunktionen.

 

En annan viktig aspekt är hur Pavo RiceBran är producerad. Vid  framställning av riskli behöver riset skalas av vilket normalt görs med  kalciumkarbonat. Men när kalciumkarbonatet används så påverkas  kalcium/fosfor-förhållandet. Riset i Pavo RiceBran är mekaniskt skalat  vilket gör att kalcium/fosfor-förhållandet inte påverkas och Pavo  RiceBran förblir 100 % naturligt.

Topping  

Pavo RiceBran fodras som en topping, vilket innebär att du fodrar med  en liten giva tillsammans med den vanliga kraftfodergivan. Lite som  strössel på glassen, fast mycket mer nyttigt!google-site-verification=_3BpBv1HEjRfYOIyQw-XsYfyaD5cGXA_tOB5o8HCSIY